Toscana photo diary pt. 3

2013/09/27

Viikonlopun kunniaksi ajattelin lisäillä vielä viimeisiä kuvia kesälomalta Italiasta. Aika kahoisasti katselen täällä hihattomien, shortsien, auringonpaisteen ja uima-altaiden perään... Syynä ei tietenkään ole tuo hyytävä yllätystalvi, joka ulkona hyökkää kimppuun ;)
Keskiviikko-illalle olin sopinut läheisen viinitilan kanssa visiitistämme sinne. Meitä vastassa oli hurmaava nuori saksalainen mies, joka omistaa siskonsa ja äitinsä kanssa kyseisen tilan. Normaalisti hän ei vaimonsa ja (supersöpön) lapsensa kanssa ole paikalla, mutta olivat juuri tuolloin talonmiehinä wine makerin ollessa lomalla perheensä kanssa. Viinitila itsessään oli suunnattoman herttainen sisäpihoineen ja riippumattoineen. Omistaja kierrätti meitä viinikellareissa ja kertoi viininvalmistuksen vaihesta, samalla kun maistelimme fattorian raikasta roseta. Kierroksen jälkeen palasimme vielä myymälä-toimistoon, jossa maistelimme hieman lisää viintä ja teimme iloisina edullisia viiniostoksia kotiin vietäväksi.

Viinitilan erittäin lämpimän vastaanoton lisäksi omistaja antoi meille mukaan laatikollisen tuoreita viikunoita ja viinirypäleitä, sillä heillä kuulemma on niitä enemmän kuin ehtivät syömään. Sääli olisi heittää niitä roskiin, joten vastaanotimme eväät iloisin mielin.

En ole eläissäni syönyt yhtä hyviä! Kyllä kalpenevat Rainbown tuontitavarat niiden rinnalla... Mistähän saisin tänne kotipuoleen vastaavanlaisia "rikkaruohoja"?
Torstaina puolestaan suuntasimme heti aamusta autot kohti Pisaa! Auto parkkeerattiin kadun varteen Via Filippo Buonarrotille, josta oli kävelymatka Piazza del Duomolle. Tsiljoonan muun turistin kanssa sitten hämmästeltiin kaltevaa tornia ja otettiin niitä erittäin kliseisiä poseerauskuvia ("Hei katso kun nojaan tähän torniin!"), mikä itseasiassa oli varsin hauskaa puuhaa! Niin oma poseeraus kuin tuntemattomien ihmisten poseeraamisille hihittely... Käveltiin duomon läheisyydessä hetki, jonka jälkeen suunnattiin lounaalle Via Corsican varrella olevaan ravintolaan. Tankkaustauon jälkeen käveltiin vielä joenrantaan gelatolle, ja sieltä pikkuhiljaa valuttiin takaisin autolle päin.

Päätetimme myös ennen reissua, että haluaisimme käydä meren rannalla. Pisasta ajoimmekin noin 15 kilometriä länteen ja Välimeren rannalla olevaan Marina di Pisa -nimiseen pieneen kaupunkiin. Osa seurueesta levitti viltit kivikolle auringonoton merkeissä, itse tyydyin vain kahlailemaan sopivan lämpimässä merivedessä. Toinen autollinen lähti kohti taloa hetken päästä, ja toinen autollinen jäi vielä pidemmäksi aikaa rannalle. Eivät he kauhean kauaa kuitenkaan viihtyneet siellä, sillä merivedestä paljastui oikea meduusaparvi! Tyytyväisinä polksimmekin kaikki siis kuuman päivän päätteeksi talomme uima-altaassa...

Torstaina illalla lähdimme vielä syömään läheiseen San Cascianon kaupunkiin aivan viehättävään osteriaan, jonka ruoka oli todella maukasta ja henkilökunta ystävällistä. Perjantain kulutimme kokonaan talolla, sillä se oli viimeinen kokonainen päivämme Toscanassa. Lauantai-aamuna koitti lähtö, ja suuntasimme lentokentälle pieniä maisemareittejä pitkin (ja muutaman kerran myös vähän isompaa autostradaa, jossa ajoimme jopa muutaman kerran hutiin, hups). Pysähdyimme matkan varrella Imprunetan kylässä nauttimassa vielä reissun viimeiset gelatot. Jugurtti- ja sitruunajäätelöt suupielissä olikin sitten aika sanoa hyvästit Toscanalle siltä kertaa, ja suunnata takaisin Helsinkiin...

6 comments:

 1. voi miten upeita kuvia! kuulostaa ja näyttää täydelliseltä :-)

  ReplyDelete
 2. Aivan ihania nää kaikki teidän Italia-kuvat!:) Tulee niin lämmin fiilis tänne kylmyyden keskelle..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lilli! Itseäni lähinnä masentaa näiden katsominen tällä hetkellä, jos vaan pääsisi takaisin... :D

   Delete
 3. Aivan mielettömiä kuvia ja maisemia, kyllä käy kateeksi :-) Varsinkin tuo viikunakuva saa veden kielelle, nam! Kylläpä pitäisi joskus itsekin päästä tuollaiselle Italia-kierrokselle, niin hienoja paikkoja on kyseinen maa pullollaan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Todellakin suosittelen reissua Toscanaan, siellä on niin paljon nähtävää ja tehtävää (ja syötävää)! Itse en aiemmin ollut Toscanan alueella käynyt, mutta nyt olen ihan myyty :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved